Lise-Lotte Sundberg och Mia Björklund trollband barnen på biblioteket med sin föreställning om Nalle och den blå byrån.
Lise-Lotte Sundberg och Mia Björklund trollband barnen på biblioteket med sin föreställning om Nalle och den blå byrån.

Dockteater med Blå byrån

Det var de allra yngsta som stod i centrum när teaterduon Blå byrån kom på besök till biblioteket. Handdockor, sånger och en spännande byrå som förvandlades till ett hus roade den unga publiken.

ANNONS
|

Föreställningen om Nalle och hans vänner lockade många barn i åldrarna 1,5-4 år till biblioteket. Och det rådde ingen tvekan om att de tyckte om den. De fick även delta själva i föreställningen genom att sjunga med i flera av sångerna och knacka på huset för att locka fram nya roliga figurer.

Huset hade faktiskt börjat som en blå byrå men förvandlades plötsligt till ett gult hus med flera fönster, som alla gick att öppna. Ut kom bland annat Nalles mormor och en groda, som blev populär.

–Det var roligt, grodan var bäst, säger Ahmed Abbas Lefte.

–Att knacka på huset var roligast, säger Albin Wilhelmsson, som knackade rejält för att vara på den säkra sidan.

ANNONS

Personerna bakom den populära dockteatern är Mia Björklund och Lise-Lotte Sundberg, båda ursprungligen från Uddevalla. Tillsammans bildar de duon Blå byrån och de gör ungefär 100 föreställningar om året, bland annat som en del i konsertserien Musik på bibliotek.

–Det här är faktiskt en av de äldre föreställningarna vi har så vi har fått damma av den lite. Men det var väldigt roligt, säger Mia.

–Barnen brukar gilla att komma fram och knacka på huset, säger Lise-Lotte.

ANNONS