Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ann-Sofie Alm (M) drar nu tillbaka sitt överklagande mot att kommunen beslutaede att köpa Dingleskolan. Foto: Philip Johnsson/Lasse Edwartz

Drar tillbaka sitt överklagande

Efter sommarens beslut att köpa Dingleskolan valde Moderaternas Ann-Sofie Alm att överklaga beslutet. Men nu har hon dragit tillbaka det.

I somras beslutade kommunfullmäktige i Munkedals kommun, efter en två timmar lång debatt, att köpa Dingleskolan. Friskolan Dingle gymnasium skulle därefter hyra lokalerna. Dingleskolan ska bli ett nytt utbildnings- och utvecklingscentrum för Munkedals kommun.

Då sa kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd Åsa Karlsson (S) att det fanns många fördelar och möjligheter med skolan och man hade inte råd att avstå affären. Men Oppositionsrådet Ann-Sofie Alm (M) var inte lika nöjd.

– Vi ansåg att de tog beslutet utan att svara på återremissen. Vi hade inte heller fått svar på vilka alternativ som fanns om vi inte köpte skolan, sa hon då.

Därför överklagade hon beslutet i början av juli förra året. Men nu drar hon alltså tillbaka sitt överklagande.

– Det har dragits ut på tiden men för att underlätta för friskolan, som ska förhandla med kommunen, väljer jag att dra tillbaka. Även om jag hade velat få det prövat.