Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Ellösparken nobbar bombad restaurang

Restaurangen i Ellös som i förra veckan förstördes av en bomb får inga fler uppdrag för Ellösparken. Medlemmarna vill inte bli indragna i en konflikt kring den bombade restaurangen, rapporterar P4 Göteborg.

Det var natten till onsdag i förra veckan som en restaurang i Ellös förstördes i ett bombattentat. Ägarna till restaurangen driver också anläggningen på Stockens camping nära Ellös som brandhärjades veckan innan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Polisen utreder händelserna som allmänfarlig ödeläggelse och mordbrand. Tidningen Byggnadsarbetaren skriver att det finns en hotbild mot en person med koppling till de båda restaurangerna.

Enligt P4 Göteborg kommer Ellösparken inte att anlita restaurangidkaren mer. Medlemmarna i föreningen bakom Ellösparken vill inte ha med den bombade restaurangen i Ellös att göra.

– Vi anlitade restaurangen till vår nyinvigning redan i somras och sedan dess har de hyrt Ellösparken ett par gånger för egna evenemang. Vi kollade inte upp dem innan utan vände oss till dem för att det var ett lokalt företag, berättar Åke Knutsson, ordförande i föreningen Ellösparken.

Restaurangen skulle också servera maten under Taubesällskapet Västanvinds viskonsert med Stefan Ljungkvist och Gåke Gunnarsson den 24 november. Men så blir det inte.

– Varken vi eller Taubesällskapet vill bli förknippade med restaurangen, förklarar Åke Knutsson.

LÄS MER: Explosion på Orust – bombskyddet inkallat

I stället blir det nu Mollösunds värdshus som står för maten.

Ellösparkens affärsidé är att hyra ut lokaler till olika arrangörer.

– Vi vill inte bli utsatta för något som är riktat mot den här näringsverksamheten. Nu hoppas vi att folk inte ska vara rädda för att komma hit i fortsättningen, fortsätter Åke Knutsson.

LÄS MER: Restaurang brann ner i natt

Parkens medlemmar består till stor del av det lokala föreningslivet. Ordföranden i Ellös vägförening menar att många var oroliga för att Ellösparken skulle drabbas av något liknande attentat.

– Det är otrevligt när sådant här inträffar och det drabbar många som inte har med saken att göra. Det är tragiskt, säger Hans Pernervik som också är kommunfullmäktiges ordförande på Orust.