Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Nu fortsätter arbetet med att utveckla området vid Torreby slott i Munkedals kommun. Bild: Lasse Edwartz

Får bygglov för bostadsmoduler nära Torreby slott

Nu fortsätter satsning för att öka antalet rum vid Torreby Golfbana i Munkedals kommun. En ansökan om ett tidsbegränsat bygglov i syfte att få sätta upp bostadsmoduler med ett 20-tal rum nära Torreby slott har beviljats av samhällsbyggnadsnämnden.

– Det finns alldeles för få rum på Torreby slott för att det ska gå att driva verksamheten på ett bra sätt, säger Tony Eide, en av de som står bakom företaget Festningshotellene AS.

Modulerna kommer att ställas intill varandra i två våningar. Det handlar om ett 20-tal tillfälliga boenden, exempelvis för de som ska spela golf.

– Det viktiga för oss är att det kommer att se bra ut, säger Tony Eide.

Festningshotellene AS har inriktat sig på att göra om äldre byggnader till hotell. Nuvarande upplägg innebär att företaget arrenderar slottet av Torreby Golfklubb och göra de investeringar som krävs i fastigheten för att göra om slottet till ett hotell.

Arbetet med att öka möjligheterna vid Torreby slott går vidare. Nu har samhällsbyggnadsnämnden sagt ja till en ansökan om tillfälligt bygglov för bostadsmoduler med ett 20-tal rum.