Företaget Maritim Food AS lägger ner sin verksamhet i Dingle vid årsskiftet.
Företaget Maritim Food AS lägger ner sin verksamhet i Dingle vid årsskiftet.

Företag i Dingle lägger ner vid årsskiftet

Närmare tio personer blir av med sina arbeten när företaget Maritim Food AS i Dingle läggs ner. Orsaken till att verksamheten läggs ner beror på problem att få företaget lönsamt.

ANNONS
|

– Vi har försökt nå lönsamhet i det här bolaget under en längre tid, säger Benjamin Ayo, vd på Marenor. Men det har misslyckats och därför har vi bestämt oss för att verksamheten ska läggas ner.

Maritim Food AS har i huvudsak ägnat sig åt beredning, konservering och försäljning av skaldjur. Framför allt har det handlat om att lägga in räkor och kräftstjärtar i lake. I bolagets senaste årsredovisning framgår att det är svårt att nå lönsamhet.

– Det finns inte några planer på att flytta produktionen till någon annan fabrik utan den här verksamheten kommer att avvecklas.

Enligt Benjamin Ayo pågår en process i syfte att hjälpa de personer som förlorar sina jobb. Bland annat har det tagits kontakt med Trygghetsrådet. Dessutom är det några personer som uppmanats söka lediga jobb på Marenors fabriker i Lysekil och Kungshamn.

ANNONS

Enligt Benjamin Ayo har Marenor cirka 180 anställda i Lysekil och Kungshamn.

ANNONS