Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Kommunalrådet Jan Hognert (M) i Munkedal tycker det är självklart att sälja ett markområde som ägs av kommunen till högstbjudande. Bild: Ingvar Spetsmark

Försäljning av mark i Dingle görs om

Det blir inte någon försäljning av mark till lägstbjudande i Dingle, något som samhällsbyggnadsnämnden tidigare föreslagit. Kommunstyrelsen i Munkedal har beslutat att anbudsförfarandet ska tas om.

En majoritet av politikerna i samhällsbyggnadsnämnden har beslutat att välja det lägsta anbudet på 800000 kronor med motiveringen att den som lagt bud hade bättre förutsättningar att sköta marken. Två anbud hade kommit in.

Ny har ärendet varit uppe i kommunstyrelsen. Flera politiker yrkade på att fullmäktige skulle ge samhällsbyggnadsnämnden i uppdrag att ta om anbudsgivningen.

– Det beslut som vi tagit innebär att det är högstbjudande som gäller och inget annat, säger Jan Hognert (M), kommunalråd i Munkedals kommun.

Beslutet välkomnas av Sven-Arne Thorstensson (M) som valde att lämna uppdraget som ledamot i samhällsbyggnadsnämnden efter beslutet att sälja området till lägstbjudande.

– Det var den enda logiska utgången, säger Sven-Arne Thorstensson.

Nu har också Sverigedemokraterna ändrat uppfattning.

– Det var två saker som vi tog hänsyn till när beslutet om försäljning till lägstbjudande togs. Nämligen priset och hur marken ska användas. Vi var eniga i nämnden när beslutet togs bortsett från en ledamot som hade en annan uppfattning i frågan. Men vi respekterar beslutet i kommunstyrelsen och jag har bestämt mig för att stödja förslaget att sälja området till högstbjudande, säger Matheus Enholm (SD), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.