Försökte köra från polisen i 180 kilometer i timmen

När polisen försökte stoppa en bilist flydde mannen och en våldsam biljakt startade. Enligt polisen handlade det om hastigheter på upp mot 180 km/tim. Nu åtalas mannen för grovt rattfylleri.

ANNONS
|

Händelsen ägde rum den 10 september i år. Enligt polisen försökte man stoppa en bilist men denna försökte i stället köra ifrån polisen.

Jakten startade på gamla E 6 vid Håby där mannen i 25-årsåldern bland annat gjorde en u-sväng i en rondell. Polisen följde efter mannen och var uppe i 170 km/tim men kom knappt ikapp bilen.

Vid McDonalds i Håby körde mannen om en buss som tvingade en mötande bil att väja ner mot diket.

Jakten fortsatte mot Gläborgsrondellen och därefter mot Sotenäs. Enligt de efterföljande poliserna handlade det om hastigheter mellan 120 och 140 km/tim. I polisförhör uppger poliserna att mannen genade i kurvorna och körde mycket vårdslöst.

ANNONS

Snart anslöt fler polisblar till jakten och efter Nordens ark fick poliserna till slut stopp på mannen. En av polismännen sprang ut mot bilen. Polismannen utdelade ett batongslag mot vindrutan då han upplevde att bilen ännu var i rullning. Mannen slets ut ur bilen och bojades.

Mannen hävdar i polisförhör att han försökte ta sig från polisen eftersom han druckit alkohol men anser inte att han kört vårdslöst.

Enligt polisens alkotest hade mannen cirka 0,8 promille i blodet. Mannen förnekar grovt rattfylleri.

ANNONS