Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Firade jul på flera olika platser i Munkedal

På lördag var det julfirande på flera olika platser i Munkedals tätort. Det var flera olika typer av aktiviteter som har med jul att göra vid Centrumtorget och i kommunhuset Forum. Det ordnades också aktiviteter på andra platser i Munkedals tätort.

I centrala Munkedal fanns exempelvis möjlighet att träffa sagofén Isadora eller att bygga ett eget pepparkakshus.

Freja och Klara Hultgren tog tillfället i akt att göra varsitt litet pepparkakshus. De två ser också fram mot julafton.

– Det jag önskar mig i julklapp är inredning till mitt rum, säger Klara Hultgren.

Det fanns utställare både utomhus på torget och inne i kommunhuset. Agnetha Thelander-Johansson är cirkelledare på ABF och visade upp flera olika saker som har anknytning till jul inne i kommunhuset.

– Jag tycker det är bra att det händer något positivt i Munkedal, säger Agnetha Thelander-Johansson.

Ett antal tjänstemän på samhällsbyggnadsförvaltningen hade tagit tillfället i akt att informera besökarna om olika saker som handlar om planerade bostadsområden eller andra saker.

– Jag tror det är viktigt att möta medborgarna och prata om översiktplaner och olika detaljplaner, säger samhällsbyggnadschefen Elisabeth Linderoth.

Det var inte bara försäljning på torget i Munkedal. De tre moderaterna Tobias Olsson, Lars Östman och Martin Svenberg-Rödin tog tillfället i akt att visa upp sig men tanke på valet nästa år.

Årets julfirande i Munkedals tätort genomförde på Centrumtorget och kommunhuset, köpcentret Munkeland, i närheten av Åtorp och vid Kvistrum och det gick att ta sig till de olika platserna med julbuss eller tåg. Det fanns också möjlighet att ta en tur med häst och vagn.

Senare under lördag eftermiddag var det underhållning på torget med bland annat elddans och besök av kapten Sparrow.