Flera olyckor på E6 i halkan

Flera olyckor har inträffat på E6 vid Dinglemotet.

ANNONS
|

Strax efter klockan nio på torsdagsmorgonen fick polisen larm om en trafikolycka strax söder om Dinglemotet på E 6 i södergående riktning. Där hade en lastbil kört in i ett arbetsfordon som arbetade med ett vägarbete. På samma plats inträffade under onsdagen en olycka med en buss.

Efter krocken stängdes motorvägen av för trafik i båda riktningarna. En kort stund därefter kom uppgifter om att ytterligare två olyckor inträffat norr om den första olyckan. Norr om Dinglemotet var en lastbil och personbil inblandade i en olycka i norrgående riktning.

Några hundra meter norr om den olyckan hade en lastbil kört in i mitträcket och blockerade trafiken i norrgående fält.

ANNONS

– Den har man bärgat nu, men det är ändå stopp i båda riktningarna eftersom den första lastbilen blockerar båda körbanorna, berättade polisens presstalesperson Tommy Nyman under torsdagsförmiddagen.

Han berättade också att det kommit uppgifter om att personbilar håller på att backa på motorvägen för att ta sig ur köerna.

– Det är inte bra. Det kan gå riktigt illa och det är väldigt rörigt på platsen. En lastbilsförare fick föras till Näl men ska inte ha fått livshotande skador och ytterligare en förare kördes till vårdcentral för vård. Senare började trafiken ledas om via gamla Dinglevägen.

Enligt räddningstjänsten var det väldigt halt på platsen.

– All tre olyckor är orsakade av blixthalka. Personer på plats berättade att väglaget slog om väldigt snabbt, på tjugo minuter gick det från ganska okej till glashalt, säger Ulrik Olsson på räddningstjänsten och berättar att den aktuella sträckan är känslig för väderomslag.

Bärgningen av lastbilen i den första olyckan dröjde eftersom lastbilen stod illa till.

– Den står spänd över vajerräcket, går den sönder så kommer vajern som en pisksnärta, sa Ulrik Olsson och berättade att det kan vara livsfarligt.

Det ska vara öppet i båda riktningar på E6 men med begränsad framkomlighet under eftermiddagen.

ANNONS

Men när Bohusläningens reporter är ute på vägen vid 16:30-tiden har trafiken letts om via gamla Dinglevägen.

– Man leder om trafiken över Dingle. Det rullar sakta ochstår helt still ibland. Nu verkar det som att trafiken söderifrån har släppts på men det är långa köer, säger Ingalill Sundhage som har befunnit sig i lång kö under nästan en timme.

Vid klockan 19 på torsdagskvällen ska det enligt trafikledningscentralen vara lite trafikpåverkan men inga fortsatta köer.

– Man bör ta det lugnt och köra långsamt men det ska inte vara några problem att passera, säger Viktoria Lindgren som är trafikledare.

ANNONS