Pontus Reuterbratt (SD) vill införa ett civilkuragepris i Munkedals kommun.
Pontus Reuterbratt (SD) vill införa ett civilkuragepris i Munkedals kommun. Bild: Privat

Föreslår register och pris för civilkurage i Munkedal

Pontus Reuterbratt (SD) föreslår någon typ av digitalt register för motioner och medborgarförslag i Munkedals kommun. Han föreslår också att ett kommunalt pris för civilkurage inrättas.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

De två motionerna från Pontus Reuterbratt kommer nu att skickas vidare till fullmäktige som tar beslut om fortsatt utredning.

När det gäller motionen om ett digitalt register anser Reuterbratt att ett digitalt register för motioner och medborgarförslag är något som ökar allmänhetens möjlighet till insyn. Det skulle också göra det lättare att få information var partierna står i olika frågor.

Den andra motionen som Reuterbratt skrivit handlar om att uppmärksamma någon invånare i kommunen som exempelvis vittnat i ett svårt brottmål, stoppat ett slagsmål eller gripit in för att stoppa mobbning.

Reuterbratt föreslår att priset delas ut en gång varje år och att de också knyts till FN:s konvention om barns rättigheter.

ANNONS
ANNONS