Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Patrick Cohen, insatsledare för Fikk, reser till Munkedal för att leta efter en försvunnen man i 25-årsåldern. Bild: Kenneth Eriksson
Patrick Cohen, insatsledare för Fikk, reser till Munkedal för att leta efter en försvunnen man i 25-årsåldern. Bild: Kenneth Eriksson

Frivilliga inleder akut sökinsats efter försvunnen man

I tre dagar har en man i 25-årsåldern varit borta efter att ha försvunnit från en adress i Munkedal. Nu inleder frivilligorganisationen Fikk (Frivilliga insatser vid kris och katastrof) en akut sökinsats i centrala Munkedal efter mannen.

Det var under tisdagen som frivilligorganisationerna Missing people och Fikk (Frivilliga insatser vid kris och katastrof) gick ut med en efterlysning efter en försvunnen man. Mannen, som är i 25-årsåldern, försvann natten mellan lördag och söndag. Enligt polis sågs mannen senast i söndags morse.

– Han var senast synlig i området kring Saltkällan och anhöriga saknar honom, sa Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst, till Bohusläningen på tisdagen, samtidigt som hon berättade att polisen inlett en sökinsats efter mannen.

LÄS MER: Man i 20-årsåldern försvunnen

Tre dagar efter att han försvann har mannen fortfarande inte hittats och polisen sökte inte längre aktivt efter mannen, enligt jourhavande förundersökningsledare Stefan Lång. Däremot inleder frivilligorganisationen Fikk en akut sökinsats på onsdagseftermiddagen.

– Vi har ett område på ungefär fem gånger fem kilometer förhållandevis centralt i Munkedal, säger Patrick Cohen, insatsledare för organisationen, och fortsätter:

– Vi är överens med polisen om vart vi ska söka, de vet vart vi ska söka, men det är inte ett område som vi har fått tilldelat oss. Vi arbetar utifrån samma kategorisering när det gäller försvunna personer, där man genom standarder kan se vad som är aktuella områden att söka i.

Men ni har en dialog med polisen?

– Ja, det har vi alltid.

"Blev överväldigade över responsen"

Fikk har inte satt någon sluttid för sökandet, utan kommer att fortsätta leta så länge det finns frivilliga på plats.

Patrik Cohen var insatsledare också när Fikk sökte efter 17-åriga Wilma Andersson i Uddevalla.

– När jag var i Uddevalla för några månader sedan blev vi jätteöverväldigade över responsen. Uddevallaborna är engagerade människor, och vi hoppas på bra uppslutning med mycket folk även nu, säger han.

– Det är många som har engagerat sig på Facebook och det är bra. Nu hoppas vi att de lägger ner Facebook och kommer och hjälper till på plats.

Vid 13-tiden åkte dessutom en hundpatrull tillhörande Fikk från Lidköping för att medverka i sökandet efter den försvunne mannen.

Hasse Lagervall på Missing people säger att ingen sökinsats är planerad från deras håll.

– Inte just nu, vad jag känner till. Vi följer utvecklingen och har lagt ut en efterlysning efter honom.