Frivilliga söker efter försvunnen man i Hogstorp

Sökandet efter den man som varit försvunnen sedan natten mot söndag fortsatte under fredagen. Klockan 10 samlades frivilligorganisationen Fikk (Frivilliga insatser vid kris och katastrof) för ett nytt sök i Munkedalsområdet.

ANNONS

Polisen gick tillsammans med två frivilligorganisationer i tisdags ut med en efterlysning på en försvunnen man i 25-årsåldern. Mannen som är från Uddevalla, sågs senast i området kring Salkällan under tidig söndagsmorgon. Därefter har han varit spårlöst försvunnen.

LÄS MER: Frivilliga inleder akut sökinsats efter försvunnen man

Frivilligorganisationen Fikk (Frivilliga insatser vid kris och katastrof) organiserade under onsdagseftermiddagen en akut sökinsats som har pågått sedan dess.

Nina Rognli var insatsledare under fredagens frivilliga sök och berättade att de under förmiddagen hade kommit ett 20-tal för att delta i sökinsatsen.

– Vi uppskattar alla som tar sig tid att komma hit och hjälpa till, säger hon.

ANNONS

Polisen har sedan tisdagen inte haft något terrängsök efter den försvunna mannen utan arbetat med tips från allmänheten enligt Lars-Göran Bäckman, utredningssamordnare i Uddevalla.

– Vi har kommunikation med frivilligorganisationerna och arbetar samtidigt med tips som har kommit in från allmänheten i samband med det här försvinnande. Vi söker även kontakt med personer som kan vara intressanta i det här fallet, säger han.

LÄS MER: Sökinsatsen efter försvunnen man fortsätter

Inga misstankar om brott

Enligt polisen finns det i nuläget inga misstankar om brott i samband med mannens försvinnande.

– Men vi uppmanar allmänheten att höra av sig med tips eller annan information som kan vara till nytta för polisen, säger han.

Enligt Nina Rognli från Fikk så var det under fredagen ett område på omkring två kilometer som söktes av kring bensinmacken vid Hogstorpsmotet.

– Vi delar in de frivilliga i olika sökgrupper och tilldelar dem områden. Om de gör de några fynd så rapporterar de tillbaka till oss men vi har inte hittat något än så länge, säger hon.

På plats under fredagen var även sökhundarna Oden och Dilaila tillsammans med hundföraren Tuja.

– Vi är här i dag för att hjälpa till. De här hundarna är utbildade patrullhundar och har utbildats genom hemvärnet. Det har flera års sökerfarenheter och varit med på liknande instanser tidigare, berättar hon.

ANNONS

Genom insatsledaren vädjar mannens anhöriga till allmänheten om att fler ska komma till det frivilliga söket och hjälpa till.

– De anhöriga är överväldigade av det stöd som visats och vädjar samtidigt om att fler ska komma och hjälpa till i sökinsats. Familjen behöver få veta vad det är som har hänt, säger hon.

ANNONS