Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Henrik Andersson poserar på sin Honda. Pengarna som samlas in för kalendern går till Barncancerfonden. Foto: Mattias Gunnarsson.

Här poserar mr december till förmån för sjuka barn

Ett gäng mopedintresserade har satt ihop en kalender för att samla in pengar till cancersjuka barn. En av posörerna kommer från Hedekas.

De är 12 män och alla har de ett stort intresse för mopeder. I en grupp på Facebook ”samlas” entusiasterna och diskuterar sitt brinnande intresse.
Redan förra året kläcktes idén om en insamling till Barncancerfonden. Så nu har en kalender tryckts upp med foton på mopeder. Ja, inte bara det. Ägarna är såklart med på bilderna, inte fullt påklädda.
I kalendern för 2017 kommer Bohuslän att representeras i decemberuppslaget. Det är av Hedekasbon Henrik Andersson.

– Det var självklart att jag kastade av mig kläderna för den här sakens skull, säger han och skrattar.

Det är en Honda från 1983 Henrik Andersson poserar över med spända muskler och solbrillor. Det är julstämning han vill sprida på bilden.

– Det fick bli en Honda en ganska ovanlig eftersom det är första årsmodellen, den är ju röd och det passar ju i december, säger han.

Även om fotona kan tyckas något humoristiska är det ingen tvekan om att syftet är något väldigt viktigt och något Henrik Andersson verkligen brinner för.

– Vi vill ju samla in pengar. Jag har själv personer i min närhet som drabbats av cancer. När det dessutom drabbar barn…ja, det är än värre. Det här är ett väldigt litet pris att betala, säger Henrik Andersson. 

Förra gången samlade man ihop 26 000 kronor och det hoppas man spräcka den här gången. 

Men varför skulle man vilja ha en kalender med dig halvnaken på bild?
– Det ser du väl?! Det är ju en rolig grej och vill man inte ha kalendern så kan man väl slänga den, säger Henrik Andersson.