Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Peder Schillerström Bruun i samband med höstens sökinsats efter Wilma Andersson. Under sökinsatsen efter den försvunna mannen har han arbetat med ärendet från distans.
Peder Schillerström Bruun i samband med höstens sökinsats efter Wilma Andersson. Under sökinsatsen efter den försvunna mannen har han arbetat med ärendet från distans.

Helgens sökande gav inga avgörande fynd

Under helgen har 100-tals frivilliga letat efter den försvunna mannen i 25-årsåldern som försvann för åtta dagar sedan. Men inga avgörande fynd har gjorts och sökinsatsen går nu in en ny fas med färre sökdagar. Samtidigt utför polisen spaning i ärendet.

Det var under natten till söndagen 19 januari som någon senast såg den försvunna mannen. Han är hemmahörande i Uddevalla men sågs senast vid Saltkällan, Munkedals kommun.

– Det har även kommit påståenden om att personen har befunnit sig närmare Munkedal vid ett senare tillfälle men det har vi ännu inte fått bekräftat. Därför har sökinsatserna utförts spritt runt de här två punkterna, säger Peder Schillerström Bruun, grundare av frivilligorganisationen Fikk.

LÄS MER: Frivilliga inleder akut sökinsats efter försvunnen man

Under söndagen anordnade organisationen sin femte sökinsats efter den försvunna mannen och ett par hundra personer var på plats. Peder Schillerström Bruun uppskattar att cirka tio mils terräng har sökts.

– Vi har dessvärre inte gjort några fynd som överhuvudtaget närmar oss lösningen, säger han.

Han berättar vidare att sökinsatsen nu övergår till fast två. I en månad framöver kommer sökinsatsen pågå under helger och nästa planerade insats kommer anordnas på söndag.

Samtidigt arbetar polisen med ärendet. Lars-Göran Bäckman, utredningssamordnade vid polisen i Uddevalla, berättar att polisen utför en mindre spaning i ärendet under måndagen.

Finns det misstankar om brott?

– Inte i nuläget. Vi håller på att gå igenom materialet och så får vi återkomma i detta, säger han till Bohusläningen.

Har du någon information som kan vara till hjälp i sökandet efter den försvunna mannen kan du kontakta polisen via 114 14.