Under måndagsnatten grep polis en man som bland annat misstänks för inbrottsstöld i ett hus i Munkedal. När mannen försökte fly från platsen ska han ha kört på en kvinna och fastnat i några träd.
Under måndagsnatten grep polis en man som bland annat misstänks för inbrottsstöld i ett hus i Munkedal. När mannen försökte fly från platsen ska han ha kört på en kvinna och fastnat i några träd. Bild: Johan Nilsson/TT

Inbrottstjuv påkommen – körde på husägare i Munkedal

När paret kom hem till sitt hus i Munkedal såg de sina värdesaker i påsar på tomten – och en främmande man. När mannen försökte lämna platsen körde han på en av husägarna. Han kom dock inte särskilt långt och kunde gripas av polis.

ANNONS
|

Det var strax före ett på natten mot måndag som ett par kom hem till sin bostad i Munkedal, och ser då att en man befinner sig på deras tomt. Utanför hemmet stodr också värdesaker från huset packade i påsar.

När tjuven blev upptäckt försökte han fly och backade i samband med det kör han på fastighetsägarnas bil, samt en av husägarna.

– Han har i nån mening backat på bilen och försökt backa på anmälarens sambo. Lyckligtvis kommer han inte upp i några hastigheter, jag har inga uppgifter om skador eller så, säger Fredrik Svedmyr, presstalesperson på polisen.

Hans försök att fly från platsen går dock inte så bra, eftersom han kör fast innan han hinner därifrån.

ANNONS

– Han kör fast i några träd eller buskage, det är lite oklart hur han lyckas med detta. Då ska han enligt uppgift ha försökt ta parets bil på platsen men inte lyckats med det heller. Sen kommer vi fram och kan gripa den här mannen, säger Fredrik Svedmyr.

Bilen som tjuven hade kommit till huset med och som han körde fast med visade sig också vara stulen. Mannen, som är i 35-årsåldern, misstänks nu för inbrottsstöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel, försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel och misshandel.

ANNONS