Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det gjordes inte några formella fel när kultur- och fritidsnämnden tog beslut att enbart satsa på en fritidsgård i centrala Munkedal. (Arkivbild) Bild: Henrik Williamsson

Inga fel när beslut togs om fritidsgårdar

Det gjordes inte några formella fel när det togs beslut att erbjuda alla ungdomar i Munkedals kommun fritidsaktiviteter i den centralt belägna fritidsgården, enligt ett beslut från förvaltningsrätten.

Förvaltningsrätten har avslagit ett överklagande från Sverigedemokraterna Mathias Johansson och Terje Skaarnes som gäller är ett beslut i kultur- och fritidsnämnden som handlade om att erbjuda alla ungdomar i kommunen fritidsaktiviteter i den centrala ungdomsgården och lösa frågan om transporter genom gratis bussturer två gånger i veckan.

Sverigedemokraterna hänvisar till ett tidigare beslut som innebär att det också skulle finnas fritidsgårdar i Dingle, Hällevadsholm och Hedekas. I domen konstateras att ungdomar från de mindre orterna föredrar en fritidsgård i centrala Munkedal.

Förvaltningsrätten konstaterar att det beslut som tagits inte strider mot de paragrafer som finns i kommunallagen och har därför avslagit överklagandet.