Det finns ingen politisk enighet i Munkedal om att begränsa antalet eldamöter i fullmäktige. (Arkivfoto)
Det finns ingen politisk enighet i Munkedal om att begränsa antalet eldamöter i fullmäktige. (Arkivfoto) Bild: Lasse Edwartz

Ingen begränsning av ledamöter i fullmäktige

I onsdags kväll samlades gruppledarna för respektive parti i Munkedals kommun för att diskutera en minskning av antalet ledamöter i fullmäktige. Det slutade med att Kristdemokraterna motsatte sig detta.

ANNONS

– Vi har redan tagit beslut om vissa begränsningar i styrelser och nämnder. De nya reglerna innebär att det bara är ordinarie ledamöter som deltar i sammanträdena. Men det gick inte att få politik enighet om detta i fullmäktige, säger Jan Hognert (M), kommunalråd i Munkedals kommun.

Det som diskuterades var att minska antalet ledamöter i fullmäktige tillfälligt från 35 till 23 ledamöter. Rolf Jacobsson (KD) sade nej till detta på gruppledarmötet. Enligt Jan Hognert gavs aldrig någon motivering till beslutet.

– Det vi gör är att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer så gott vi kan för att minska risken för smittspridning, säger Jan Hognert.

ANNONS

Rolf Jacobsson (KD) försvarar sitt agerande på följande sätt:

– Vi politiker är valda för att utföra ett jobb och det är något som vi måste göra även när det är tuffa tider, säger han.

ANNONS