Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Det finns ingen politisk enighet i Munkedal om att begränsa antalet eldamöter i fullmäktige. (Arkivfoto) Bild: Lasse Edwartz

Ingen begränsning av ledamöter i fullmäktige

I onsdags kväll samlades gruppledarna för respektive parti i Munkedals kommun för att diskutera en minskning av antalet ledamöter i fullmäktige. Det slutade med att Kristdemokraterna motsatte sig detta.

– Vi har redan tagit beslut om vissa begränsningar i styrelser och nämnder. De nya reglerna innebär att det bara är ordinarie ledamöter som deltar i sammanträdena. Men det gick inte att få politik enighet om detta i fullmäktige, säger Jan Hognert (M), kommunalråd i Munkedals kommun.

Det som diskuterades var att minska antalet ledamöter i fullmäktige tillfälligt från 35 till 23 ledamöter. Rolf Jacobsson (KD) sade nej till detta på gruppledarmötet. Enligt Jan Hognert gavs aldrig någon motivering till beslutet.

– Det vi gör är att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer så gott vi kan för att minska risken för smittspridning, säger Jan Hognert.

Rolf Jacobsson (KD) försvarar sitt agerande på följande sätt:

– Vi politiker är valda för att utföra ett jobb och det är något som vi måste göra även när det är tuffa tider, säger han.