Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Det gjordes inte några formella fel när inriktningen på undervisningen ändrades i skolorna i Hällevadsholm och Dingle. Bild: Stefan Bennhage

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Ingen framgång i överklagande om skolor

Det begicks inte några formella fel när kommunstyrelsen i Munkedal tog beslut att organisera om skolorna i Hällevadsholm och Dingle. Det har Förvaltningsrätten i Göteborg kommit fram till.

Det är Sverigedemokraterna Matheus Enholm och Heikki Klaavuniemi som överklagat kommunstyrelsens beslut att organisera om skolorna. Det som prövats är om beslutet togs på ett lagligt sätt.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Det beslut som togs innebär att Hällevadsholms skola blir en lågstadieskola upp till årskurs tre med förskoleklass och Centrumskolan i Dingle blir en mellanstadieskola för elever i årskurserna fyra till sex. Beslutet att genomföra förändringen gällde från och med hösten 2018.

De två Sverigedemokraterna hävdar i sitt överklagande att kommunstyrelsen inte hade rätt att ta detta beslutet utan att det är en fråga för fullmäktige eftersom det handlade om ett principiellt beslut. Detta tillbakavisade Munkedals kommun.

Förvaltningsrätten har avslagit överklagandet eftersom de inte kunnat hitta något i kommunallagen som innebär att beslutet tagits på felaktigt sätt.