Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Fredrik Lutmers, styrelseordförande i Munkelands köpcenter ekonomisk förening, har skickat en skrivelse till kommunen med begäran om bidrag för de skyltar som satts upp. Bild: Ingvar Spetsmark

Köpmän på Munkeland vill ha bidrag för skyltar

Otillåtna skyltar med reklam nära E 6 har varit ett stort problem i Munkedal i många år. Men nu har Munkelands köpcenter ekonomisk förening hittat en lösning som innebär att Trafikverket mot en kostnad har monterat upp skyltar som visar förbipasserande att det finns ett litet köpcentrum i Munkedal. Föreningen vill ha bidrag av kommunen.

– Vi tycker det är rimligt att kommunen stödjer oss ekonomiskt, säger Fredrik Lutmers, styrelseordförande i Munkelands köpcenter ekonomisk förening.

Föreningen har satsat drygt 100 000 kronor för monteringen av nya skyltar. Det här innebär, enligt Lutmers, ett ökat inflöde av bilburna kunder till företagen i Munkedal och de lokala handlarna.

Nu har kommunen fått en skrivelse från den ekonomiska föreningen med ett önskemål om kommunalt bidrag för att stödja de lokala företagen och ge föreningen ett generöst bidrag. I skrivelsen står det bland annat att satsningen på nya skyltar har en positiv betydelse när det gäller ökade intäkter till flera av de företag och organisationer som finns i centrala Munkedal.