En elkabel grävdes av och cirka 500 personer drabbades av elavbrott i Munkedal på tisdagen. Arkivbild.
En elkabel grävdes av och cirka 500 personer drabbades av elavbrott i Munkedal på tisdagen. Arkivbild. Bild: Per Landén

Kabel grävdes av i Munkedal – hundratals var utan ström

Över 500 elkunder i Munkedal drabbades av ett elavbrott under tisdagseftermiddagen och kvällen. Orsaken var en kabel som hade grävts av meddelade Ellevio. Strax före klockan 23 var felet åtgärdat.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Vid 15-tiden på tisdagen uppstod ett elavbrott i Munkedal. Över 500 hushåll drabbades som mest meddelade elnätsbolaget Ellevio på sin hemsida.

– Det rör sig om en avgrävd kabel. Det är nån entreprenör som inte tittat vad som finns i marken, det är onödigt men det händer ibland, säger Jesper Liveröd, presschef på Ellevio.

Ellevio skickade ut personal till platsen för att åtgärda felet. Vid 16-tiden hade omkring hälften av de drabbade elkunderna fått tillbaka strömmen.

– Det är ju aldrig kul för de som drabbas men vi arbetar så fort det går, säger han.

Senare under kvällen, strax före klockan 23, meddelade Ellevio att felet var åtgärdat och att samtliga hushåll hade fått tillbaka sin ström.

ANNONS
ANNONS