Någon har kört omkring med bil på Torreby golfbana - skadegörelsen är polisanmäld.
Någon har kört omkring med bil på Torreby golfbana - skadegörelsen är polisanmäld. Bild: Privat

Körde runt på golfbana och gjorde djupa spår

Problemen med skadegörelse fortsätter i Munkedals kommun. Nu har Torreby golfklubb drabbats. Natten till tisdag är det någon som kört runt med någon typ av fordon på green nummer 18.

ANNONS
|

De senaste månaderna har det varit full fart på golfbanan för att allt ska bli bra när golfsäsongen inleds på allvar. Föreningen har lagt ner mycket energi för att greenen på bana nummer 18 skulle bli bra.

LÄS MER:Kräver hårdare tag för att få stopp på skadegörelse

– Vi höll på att jobba med detta i stort sett hela förra säsongen, säger Mikael Collin, banchef i Torreby Golfklubb.

På tisdag morgon var det en av de anställda i föreningen som skulle ta bort ogräs och snygga till längs banan. Det var vid det tillfället som skadegörelsen upptäcktes.

LÄS MER:Vandaler förstörde ljus i granen på torget i Munkedal

– Det är hjulspår som är minst en decimeter djupa och stora delar av greenen är förstörd, säger Mikael Collin.

ANNONS

Skadegörelsen kommer att polisanmälan och greenen vid bana nummer 18 ska göras i ordning. Dessutom ska föreningen undersöka om det finns försäkringar som täcker olika kostnader som uppstår i samband med skadegörelse.

LÄS MER:Vandaler förstörde lekutrustning på Munkedalsskolan

– Det kommer att ta ungefär en månad att återställa greenen, säger Mikael Collin.

Det här är inte första gången det inträffar skadegörelse i Munkedals kommun. Det har varit återkommande problem med buskörning vid området nära Kungsmarksskolan, något som lett till att det införs parkeringsförbud på skolgården.

Skadegörelse på lekplatser, träd som sågas ner och traktorer som stjäls och körs ner för ett stup är några andra exempel på skadegörelse i Munkedals kommun det senaste året.

ANNONS