Oppositionsrådet  Liza Kettil (S) hade inte någon framgång i Förvaltningsrätten när det gäller ett beslut i fullmäktige om att utreda ett lokalt förbud mot tiggeri.
Oppositionsrådet Liza Kettil (S) hade inte någon framgång i Förvaltningsrätten när det gäller ett beslut i fullmäktige om att utreda ett lokalt förbud mot tiggeri. Bild: Kent Eng

Korrekt av fullmäktige att åter utreda tiggeriförbud

Det begicks inte några formella fel när fullmäktige i Munkedals kommun tog beslut att åter utreda frågan om ett lokalt förbud mot tiggeri. Det konstaterar förvaltningsrätten i en dom.

ANNONS
|

Det är oppositionsrådet Liza Kettil (S) som har överklagat ett beslut i fullmäktige som till en början handlade om en motion om passiv insamling av pengar. När motionen behandlades togs beslut att åter ge kommunstyrelsen i uppdrag att utreda ett förbud mot tiggeri. Detta överklagades av Kettil som menade att det beslut som tagits inte stämde överens med det ärende som hade beretts i kommunstyrelsen.

Men förvaltningsrätten konstaterar att det inte finns något stöd i lagen som innebär att beslutet kan rivas upp. Det beslut som togs i fullmäktige innebär nämligen att ett nytt förslag till ordningsstadga ska tas fram i den aktuella frågan och att fullmäktige ska avgöra om frågan utretts tillräckligt eller inte. Mot bakgrund av detta anser förvaltningsrätten att det fattade beslutet inte kan anses vara olagligt.

ANNONS
ANNONS