Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Oppositionsrådet Liza Kettil (S) hade inte någon framgång i Förvaltningsrätten när det gäller ett beslut i fullmäktige om att utreda ett lokalt förbud mot tiggeri. Bild: Kent Eng

Korrekt av fullmäktige att åter utreda tiggeriförbud

Det begicks inte några formella fel när fullmäktige i Munkedals kommun tog beslut att åter utreda frågan om ett lokalt förbud mot tiggeri. Det konstaterar förvaltningsrätten i en dom.

Det är oppositionsrådet Liza Kettil (S) som har överklagat ett beslut i fullmäktige som till en början handlade om en motion om passiv insamling av pengar. När motionen behandlades togs beslut att åter ge kommunstyrelsen i uppdrag att utreda ett förbud mot tiggeri. Detta överklagades av Kettil som menade att det beslut som tagits inte stämde överens med det ärende som hade beretts i kommunstyrelsen.

Men förvaltningsrätten konstaterar att det inte finns något stöd i lagen som innebär att beslutet kan rivas upp. Det beslut som togs i fullmäktige innebär nämligen att ett nytt förslag till ordningsstadga ska tas fram i den aktuella frågan och att fullmäktige ska avgöra om frågan utretts tillräckligt eller inte. Mot bakgrund av detta anser förvaltningsrätten att det fattade beslutet inte kan anses vara olagligt.