Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nu fortsätter Munkedals kommun arbetet med att få en ny polisstation till Håby. Bild: Lasse Edwartz
Nu fortsätter Munkedals kommun arbetet med att få en ny polisstation till Håby. Bild: Lasse Edwartz

Kräver en ny polisstation i norra Bohuslän

Arbetet med att få ytterligare en polisstation i norra Bohuslän går vidare. Nu har kommunalrådet Jan Hognert (M) skickat en skrivelse till de angränsande kommunerna med en fråga om det finns något intresse att driva frågan om ytterligare en polisstation i området.

I skrivelsen står det bland annat att det i dag finns polisstationer i Uddevalla, Lysekil och Strömstad. Mellan de här orterna finns flera mindre samhällen och stora landsbygdsområden som täcks av ett fåtal polispatruller. Vid akuta utryckningar är insatstiden ofta lång. Enligt skrivelsen så upplevs den polisiära närvaron i området ofta som obefintlig.

LÄS MER: Vill ha ny polisstation i Håby

Skrivelsen har skickats till Lysekils, Sotenäs, Tanums och Strömstads kommuner. En ökad polisiär närvaro är, enligt skrivelsen, befogad med tanke på områdets geografiska omfång och befolkningen i området på cirka 116500 personer.

– Om vi går samman med en gemensam begäran borde polismyndigheten lyssna på oss. Ett förslag från vår sida är att det ska finnas en polisstation i Håby. Det är viss oro i den delen av vår kommun, säger Jan Hognert.

I skrivelsen till kommunerna nämns Håby men även Hallinden som två tänkbara placeringar för en ny polisstation.

Bakgrunden till brevet är en motion från Christoffer Wallin (SD) som bifallits i fullmäktige. Nu är det meningen att Munkedal ska vänta på svar från de övriga kommunerna i området.