Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Badplatserna i Munkedals kommun måste bli tillgängliga för de med rörelsehinder. Det föreslår Karin Blomstrand (L) i en motion. Bild: Marie Corneliusson

Kräver fler badplatser för rörelsehindrade

Nu måste det tas krafttag för att personer med olika typer av handikapp ska kunna bada i Munkedals kommun. Det föreslår Karin Blomstrand (L) i en motion.

I dag finns fyra badplatser på Munkedals kommuns hemsida, nämligen Kolstorpevattnet i Hällevadsholm, Sannesjön i Hedekas, Gårvik och Saltkällan. Dessutom nämns Lersjön och Kärnsjön som tänkbara badplatser i tillgänglighetsdatabasen.

Blomstrand tycker att det borde finnas två fullt utrustade badplatser för människor med funktionshinder. I den motion som hon skrivit föreslås att kommunfullmäktige ger kultur och fritidsnämnden i uppdrag att utreda möjligheter och kostnader för en satsning med toalett, ramp ner i vattnet, hårdgjord yta mellan parkering och vattenbryn/ramp samt eventuell omklädningsmöjlighet. Och att minst en badplats uppfyller sådana kriterier. Och att kultur och fritidsnämnden ska arbeta med en tydlig tidsplan så att minst en handikappbadplats blir klar till sommaren 2020.