Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Per Andersson, vd Kynningsrud fastighet Sverige. Bild: Kynningsrud pressbild, Ulf Blomgren

Plusmärkt innehåll – synligt bara för dig som är kund

Kynningsrud får grönt ljus att satsa på fabrik i Munkedal

Företaget Kynningsrud har lågt framskridna planer på att starta en ny fabrik i Munkedals kommun. Nu har den detaljplan som gör satsningen möjlig vunnit laga kraft. Det innebär att företaget kan gå vidare i sin satsning som ska genomföras i ett område som heter Säleby.

– Vi är väldigt nöjda med att planen har gått igenom då vi kan fortsätta planera för vår satsning, säger Per Andersson,vd på Kynningsrud i Uddevalla i en kommentar.

Det som är känt hittills är att det norska företaget Kynningsrud, som bygger betongelement för byggmarknaden och som har en fabrik på gamla varvsområdet i Uddevalla, planerar en ny fabrik i Munkedal. Satsningen kan innebära mellan 30 och 50 nya arbetstillfällen.

Detaljplanen vann laga kraft i onsdags.

– Det har inte någon som haft synpunkter på den nya detaljplanen under överklagandetiden, säger Lisa Gunnarsson, planhandläggare i Munkedals kommun.

Enligt henne har inte heller länsstyrelsen några planer att prova planen.

Syftet med planen är att skapa förutsättningar för etablering av verksamheter, industri och handel. Det aktuella området ligger nära trafikplats Håby mellan E 6:an och lokalväg 832 och bedöms vara ett viktigt område för industri och handel.

Det är samhällsbyggnadsnämnden i Munkedals kommun som behandlar den här typen av planförslag. En detaljplan är ett dokument inom fysisk planering som anger hur ett begränsat område i en kommun ska bebyggas och hur området ska användas.