Den ledande sverigedemokraten Pontus Reuterbratt lämnar flertalet politiska uppdrag.
Den ledande sverigedemokraten Pontus Reuterbratt lämnar flertalet politiska uppdrag. Bild: Ingvar Spetsmark

Ledande SD-politiker lämnar flera uppdrag

En av de ledande politikerna för Sverigedemokraterna i Munkedals kommun har beslutat att lämna flertalet politiska uppdrag.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det är Pontus Reuterbratt (SD) som har skickat in en begäran om att få lämna flertalet politiska uppdrag i Munkedals kommun med omedelbar verkan. I det brev som har skickats till kommunhuset i Munkedal står att det handlar om personliga skäl som lett fram till att han valt att avsäga sig flertalet uppdrag som förtroendevald i Munkedals kommun med omedelbar verkan. Det gäller däremot inte uppdraget som ordinarie i kommunfullmäktige.

– Jag är tvungen att göra detta av skäl som jag inte vill gå in på. Men platsen i fullmäktige tänker jag i alla fall behålla, säger Pontus Reuterbratt.

Reuterbratt har sedan valet 2018 haft sju politiska uppdrag i Munkedals kommun, bland annat uppdraget förste vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden och ordinarie ledamot i kommunstyrelsen.

ANNONS
ANNONS