Lyckliga studenter springer ut när portarna öppnades på yrkesgymnasiet i Munkedal.
Lyckliga studenter springer ut när portarna öppnades på yrkesgymnasiet i Munkedal. Bild: Philippe Botröm

Lyckliga studenter firade ikapp med solen i Munkedal

På torsdagen sprang studenterna från yrkesprogrammen i Munkedal ut och firade tillsammans med stolta föräldrar. Bohusläningen var på plats när föräldrarna tog emot studenterna som nu skall ut i yrkeslivet.

ANNONS
|

Det var elever från Munkedal som sprang ut på torsdagseftermiddagen. Familj och släkt stod och hurrade på de glada studenterna som dansade ut från portarna på Yrkesgymnasiet.

De hade strax innan ätit lunch i skolans restaurang samtidigt som rektor, Camilla Drottz, riktade sig till varje elev i ett peppande tacktal.

Hamid, till höger, gick ut yrkesgymnasiet i Munkedal på torsdagen och ska snart börja arbeta i klädbutik.
Hamid, till höger, gick ut yrkesgymnasiet i Munkedal på torsdagen och ska snart börja arbeta i klädbutik. Bild: Philippe Boström

Två av de lyckliga studenterna var Hamid Sadat och Aidin Aminic som berättar att de kom till Sverige från Afghanistan för några år sedan och nu tycker det skall bli skönt att kunna koncentrera sig på sina jobb. Båda studenterna har tvingats att arbeta under skoltiden till följd av den nya gymnasielagen men har ändå klarat utbildningen galant, berättar Camilla Drottz.

ANNONS

– Hamid och Aidin har stått för en verklig bedrift. De har kommit till ett nytt land med ett nytt språk och utan samma grundskoleutbildning som de andra eleverna.

Närmast väntar fortsatt arbete för Hamid i en klädbutik medan Aidin skall meka med bilar i en verkstad.

En annan glad student var Lenina Torebring som togs emot av de stolta föräldrarna Tony och Angelica som hängde blommor runt hennes hals.

Lenina Torebring togs emot av de stolta föräldrarna, Tony och Angelica.
Lenina Torebring togs emot av de stolta föräldrarna, Tony och Angelica. Bild: Philippe Boström

– Det känns jätteskönt att äntligen få ta studenten, säger hon.

Men nu väntar en välförtjänt sommarledighet.

En annan av studenterna som gick ut var Erik Baatz som kvalificerat sig till yrkes-SM i Helsingborg. Han skulle tävla med att köra grävmaskin på tid men covid-19 satte käppar i hjulen för honom.

– Det är synd att tävlingen ställdes in men vem vet om jag får chansen att tävla i höst i stället.

Hur det än blir med tävlingen tycker han det var hedrande att bli uttagen och han är glad över att han skall påbörja sitt nya arbete på sin hemort i Strömstad.

Studenter på yrkesgymnasiet i Munkedal lyfter på hatten för sina föräldrar.
Studenter på yrkesgymnasiet i Munkedal lyfter på hatten för sina föräldrar. Bild: Philippe Boström
ANNONS