Polisen Anders Hallqvist deltog under torsdagens hastighetskontroller på E6 där totalt  46 körkort drogs in. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.,
Polisen Anders Hallqvist deltog under torsdagens hastighetskontroller på E6 där totalt 46 körkort drogs in. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle., Bild: Erik Zienau

Midsommartrafiken är igång – polisen tog totalt 46 körkort

Polisen har under torsdagen tagit flera körkort från förare som kört alldeles för fort på motorvägen. Totalt handlar det om 46 förare som förlorat sitt körkort och där toppfarten uppmäts till 155 kilometer i timmen.
– Det är betydligt många fler om man jämför med förra året, säger Anders Hallqvist.

ANNONS
|

Polisen har under torsdagen utfört hastighetskontroller på motorvägen vid Munkedal och har haft en minst sagt hektiskt dag, vilket P4 Väst var först med att rapportera om.

Vid dagens slutsummeringen kan polisen konstatera att det totalt har rört sig om 156 fortkörare där 46 stycken har förlorat körkortet.

– Den som körde snabbast körde i 155 kilometer i timmen. Det är kanske lätt att tro att det bara handlar om unga killar men vi har tagit unga som gamla, och både kvinnor och män, säger polisen Anders Hallqvist som deltog i arbetet på motorcykel under dagens hastighetskontroller.

En förklaring till torsdagens många trafiköverträdelserna är bland annat förbättrad teknik som polisen nu har tillgång till, jämfört med förra året, och som gör att varje ärende kan hanteras snabbare och att fler fordon därför hinner kontrolleras under en dag.

ANNONS

– Förutom indragna körkort var det även två bilar som inte fick lämna platsen då de hade körförbud. Utöver det har det varit några fordon som saknar registreringsskyltar och liknande mer allmänna trafikbrott, säger han.

Midsommarhelgen är en av årets mest trafikerade helger och där polisen därför uppmanar trafikanter att planera sin körning och ta det lugnt i trafiken för att undvika olyckor.

– Historiskt sett är midsommarhelgen en väldigt olycksdrabbad helg. Det är därför jätteviktigt att inte stressa i trafiken utan planera sin körning. Det viktigaste är att alla kommer fram, säger han.

ANNONS