Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Snart är det dags för fullmäktige att ta beslut om ytterligare utbyggnad av Utvecklingscentrum i Dingle. Bild: Ingvar Spetsmark

Miljonsatsning blir ödesfråga för fritidsgård

På måndag är det dags för politikerna i Munkedals kommun att ta beslut om det ska satsas ytterligare 8,1 miljoner på Utvecklingscentrum i Dingle. I förlängningen kommer beslutet också att påverka fritidsgårdens framtida öde.

Håkan Sundberg är kommunchef i Munkedals kommun och ger följande förklaring till det beslut som fullmäktige ska behandla.

– Det som planeras är att bygga om Utvecklingscentrum för totalt 8,1 miljoner kronor, säger han.

I den föreslagna satsningen ingår en ombyggnad av övervåningen i lokalen Sporren, fler klassrum kan skapas och arbetsmarknadsenheten får möjlighet att flytta från Munkedal till Dingle. Något som i sin tur kan frigöra lokaler för ungdomsverksamhet i Munkedal.

– Den här satsningen innebär att fritidsgården flyttar in i arbetsmarknadsenhetens lokaler i Munkedal, säger Håkan Sundberg.

Rivningshotad fritidsgård

Om förslaget avslås av politikerna kommer arbetsmarknadsenheten att stanna kvar i Munkedal. Samtidigt är detta en lokal som fritidsgården behöver, enligt det framtagna förslaget. I dag finns fritidsgården i ett område som heter Solberg och de lokalerna ska inom kort rivas för att ge plats åt nya bostäder.

– Det finns inte några ersättningslokaler för fritidsgården i nuläget. Solbergsområdet ska användas för nya bostäder, säger Håkan Sundberg.

Med mindre än en vecka kvar råder fortfarande osäkerhet i partierna för hur de ställer sig till förslaget.

– Vi har inte bestämt oss för hur vi ska rösta utan tar beslut om detta senare under veckan, säger Jan Hognert (M), kommunalråd i Munkedals kommun.

På torsdag träffas företrädare från Moderaterna och Liberalerna för att diskutera frågan.

– Vi tycker det är bra att arbetsmarknadsenheten får nya lokaler. Däremot har vi synpunkter på att det ska satsas ytterligare 8, 1 miljoner på Utvecklingscentrum, säger Karin Blomstrand (L).

Inte heller Sverigedemokraterna har tagit ställning in hur de ska rösta.

– Vi ska ha ett gruppmöte på fredag där den här frågan ska diskuteras, säger Christoffer Wallin (SD).

Efterlyser tydlighet

Oppositionen med S i spetsen säger att de är frustrerade.

– Vi vet inte vad de styrande partierna vill. Ett avslag vore olyckligt av flera skäl. Det finns en stor risk att fritidsgården blir utan lokaler. Dessutom behöver arbetsmarknadsenheten flytta in i nya och ändamålsenliga lokaler, säger Liza Kettil (S), oppositionsråd i Munkedals kommun.