Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nu har Munkedals kommun fått sin första hundbadplats. Numera går det att ta med sin hund till en plats i ena änden av Saltkällans badplats. Bild: Privat
Nu har Munkedals kommun fått sin första hundbadplats. Numera går det att ta med sin hund till en plats i ena änden av Saltkällans badplats. Bild: Privat

Munkedal har fått sin första hundbadplats

Varje vår är det ett antal hundägare i Munkedals kommun som framför önskemål om en kommunal badplats för hundar. Nu har önskemålet uppfyllts. Gata och parkavdelningen har nämligen gjort i ordning en badplats för de som vill gå till stranden med sina fyrbenta vänner.

Det finns fyra kommunala badplatser i Munkedals kommun vid Hällevadsholm, Sannesjön nära Hedekas, Gårvik och Saltkällan. Den långa sandstranden vid Saltkällans badplats har gjort det möjligt att ordna en badplats för hundar som ligger vid ena kanten av Saltkällans badplats i närheten av Taske å.

– Vi har satt upp ett staket och märkt ut platsen med skyltar. Dessutom har vi satt upp en station där det finns hundbajspåsar och gjort i ordning en latrin för hundar, säger Kenneth Franke, arbetsledare på gata och parkavdelningen.

Enda badplatsen

Det finns i nuläget inte några planer på att göras i ordning några fler badplatser för hundar på de övriga kommunala badplatserna i Munkedals kommun. Det går inte att genomföra av olika praktiska skäl och det är det inte är tillåtet att ta med hund och bada på de kommunala badplatserna under en del av året när badplatserna besöks.

–Men det finns säkert fler bra platser som exempelvis Kärnsjön och Maltes stig där det går att bada med hundar, säger Kenneth Franke.

Populär stig

Att ta en promenad med sin hund på Maltes stig är populärt i Munkedal och det finns flera platser där det går att stanna till och ta sig en fika samtidigt som hunden får möjlighet att bada när det är varmt ute.