Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
En skola i Munkedal kritiseras av Skolinspektionen för bristande hantering av mobbning och utredning av särskilt stöd. Bild: JESSICA GOW / TT
En skola i Munkedal kritiseras av Skolinspektionen för bristande hantering av mobbning och utredning av särskilt stöd. Bild: JESSICA GOW / TT

Munkedal kritiseras för hantering av mobbning

En skola i Munkedal kritiseras av Skolinspektionen för bristande hantering av mobbning och utredning av särskilt stöd. Kommunen får nu fram till slutet av augusti på sig att åtgärda saken.

Det var i november 2018 som en förälder anmälde skolan till Skolinspektionen. I anmälan framgick det att en elev blivit kränkt flertalet gånger, men att händelserna inte alltid blivit anmälda till rektorn eller kommunen. Eleven var även i behov av särskilt stöd, men hade inte fått en korrekt utredning om vilket typ av stöd som behövs.

Nu har Skolinspektionen kommit med ett beslut i ärendet där Munkedals kommun får fram till den 31 augusti på sig att åtgärda problemen.

En utredning om vilka stöd eleven är i behov av ska göras så snabbt som möjligt. Kommunen ska även se till att rektorn och personal anmäler liknande händelser korrekt och direkt när det sker. De ska även se till att skolan utreder alla fall där kränkningar misstänks och vidtar de åtgärder som behövs för att förhindra liknande händelser i framtiden.

Munkedal kommun ska skriftligt lämna in vilka åtgärder som gjorts till Skolinspektionen.