Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Munkedals ishall stängd tills vidare

Ishallen i Munkedal är stängd på grund av en skada på kylanläggningen. Kvällens match mot Skara skjuts upp till 8 januari.

Ishallen i Munkedal är stängd på grund av en skada på kylanläggningen. Kvällens match mot Skara skjuts upp. Ny speldag blir förmodligen den 8 januari.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Alla träningar, matcher och allmänhetens åkning är inställda. Detta med anledning av att köldbärarpumpen har gått sönder.

– Vi hade hoppats att det skulle komma reservdelar under måndagen, men det gjorde inte det, säger Alexander Johannesson i Munkedals BK.

På tisdagskvällen skulle Munkedals BK spelat match i Alltrean mot Skara IK. Den matchen är dock uppskjuten. Nytt datum är preliminärt den 8 januari. Skara kommer att ge besked om de godkänner detta under onsdagen.

– Vi hade hoppats kunna spela på torsdag, men isen är väldigt blöt och den smälter snabbare nu eftersom det är så milt väder ute, säger Alexander Johannesson.

Ett alternativ kan vara att spela i en annan ishall, Lysekil eller Uddevalla på torsdag. Men det är ännu inte klart om det fungerar.

Det var i fredags som skadan på kylanläggningen upptäcktes. Till en början trodde man att problemet skulle vara löst till helgen. Men nu visar det sig att ishallen måste hållas stängd längre än så. Det är oklart när den kan öppna. Just nu skriver Munkedals kommun på sin hemsida att den är stängd till och med den 22 december.

Under tisdagen kom reservdelarna till Munkedal och arbetet inleds onsdag.

– När den kan öppna beror väl på hur lång tid det tar att kyla den igen, säger Alexander Johannesson.