Uddevalla tingsrätt har beslutat att häkta en man som misstänks ha våldtagit och misshandlat sin tidigare partner.
Uddevalla tingsrätt har beslutat att häkta en man som misstänks ha våldtagit och misshandlat sin tidigare partner. Bild: Edvin Bergstrom

Munkedalsbo häktad för våldtäkt och misshandel mot expartner

En medelålders man misstänks ha misshandlat och våldtagit en kvinna i Munkedal förra veckan. Mannen greps av polis i fredags och har nu häktats.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Våldtäkt, olaga hot och tre fall av misshandel. Det är vad en man i 45-årsåldern misstänks för. Under måndagen beslutade Uddevalla tingsrätt att häkta Munkedalsbon.

Mannen greps av polis i fredags eftermiddag. Detta efter misstankar om att han ska ha misshandlat och våldtagit en kvinna som han tidigare haft en relation med. Inledningsvis bedömdes våldtäkten som grov och den ska enligt åklagare ha innefattat våld. Uddevalla tingsrätt ansåg dock inte att det var frågan om en grov våldtäkt.

Mannen ska ha misshandlat sin tidigare partner vid tre olika tillfällen. Dels i en matbutik i Munkedals kommun och under en bilresa mellan Munkedal och Sotenäs. Och dels i Lysekil, tidigare i höstas.

ANNONS

Förutom den sistnämnda misshandeln ska samtliga brott ha inträffat under ett knappt dygn, från torsdag till fredag förra veckan.

Mannen förnekade samtliga brott som åklagaren ville häkta honom för. Men Uddevalla tingsrätt ansåg ändå att det fanns tillräckliga skäl för att häkta mannen med restriktioner. Bland annat ansåg domstolen att det fanns risk att han annars skulle sabotera utredningen eller fortsätta begå brott.

ANNONS