Karin Blomstrand, Liberalernas ordförande i Munkedal, riskerar att uteslutas ur partiet.
Karin Blomstrand, Liberalernas ordförande i Munkedal, riskerar att uteslutas ur partiet. Bild: Ingvar Spetsmark

Munkedalsliberaler överväger att överklaga uteslutning

Liberalerna i Munkedal riskerar att uteslutas ur partiet om de inte överger det valtekniska samarbete de ingått med bland andra Sverigedemokraterna. Men nu kan uteslutningen komma att överklagas, frågan avgörs på ett medlemsmöte.

ANNONS
|

Avsluta samarbetet med Sverigedemokraterna – eller utesluts. Det var alternativen som Liberalerna i Västsverige gav lokalpolitikerna i Munkedal, och satte en deadline på 29 februari. Något som Bohusläningen tidigare berättat om.

Nu kan uteslutningen komma att överklagas, skriver P4 Väst. Medlemmarna ska få säga sitt.

– Vi tänker låta dem vara med på ett medlemsmöte och avgöra om vi ska överklaga eller inte, säger Karin Blomstrand (L), ordförande för Liberalerna i Munkedal till radion.

Ett överklagande skulle innebära att frågan hamnar på partistyrelsens bord. Och enligt SVT ska partisekreteraren Juno Blom resa till Västsverige i helgen för att träffa de inblandade. Uppgifter som partiets presschef, Gustav Georgson, inte vill bekräfta.

ANNONS

– Det jag kan säga är att de som hanterar frågan kring Munkedal är vår styrelse i Västsverige. Exakt vilka interna möten vi har hit eller dit, det kommenterar inte vi, säger han.

Bohusläningen söker Karin Blomstrand för en kommentar.

ANNONS