Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Hembygdsgården vid Kaserna i Munkedals kommun har utsatts för omfattande vandalisering.

Nazivandalisering på hembygdsgård

Den senaste månaden har hembygdsgården vid Kaserna utanför Munkedal och det närbelägna kanotcentret utsatts för skadegörelse vid flera tillfällen. Natten till tisdagen var det någon som målade flera fönster i Bagarstugan med Falu rödfärg och klottrade nazistiska symboler på stenplattor.

– Det här är fruktansvärt och tyvärr har det inträffat flera gånger den senaste månaden, säger Sverker Balksten, ordförande i Munkedals Hembygdsförening.

Kasernas hembygdsgård är ett populärt utflyktsmål där det ordnas flera olika aktiviteter.

– De är inte här för att stjäla utan bara för att förstöra, säger Sven Balksten.

I måndags kväll var det flera personer i föreningen som var uppe vid hembygdsgården för att jobba. På tisdag morgon upptäcktes skadegörelsen. Flera fönsterrutor på Bagarstugan hade målats med Falu rödfärg. Dessutom upptäcktes ett rött hakkors och annat klotter på några stenplattor nära huset.

– Polisen har varit här och gjort en undersökning och vi hoppas på tips från allmänheten, säger Sverker Balksten som konstaterar att skadegörelsen lett till omfattande saneringsarbete som föreningen själva måste betala.

Även Friluftsfrämjandet som driver det närbelägna kanotcentret har drabbats av skadegörelse.

– Det handlar om förtöjningar på båtar som lossas, säger Åke Hansson, medlem i Friluftsfrämjandet i Munkedal.

Det som inträffade senast var att förtöjningen på en båt och mindre brygga lossats. Liknande saker har inträffat tidigare.

Läs också: Erkänn och städa upp!