Nu har bygget av en ny bollhall inletts i Munkedal

Nu har arbetet med en ny bollhall i Munkedal inletts. Under onsdagen togs det första spadtaget och målet är att hallen ska bli klar att använda nästa sommar. Föreningslivet jublar över satsningen.

ANNONS

I dag finns en sporthall i Munkedal och en sporthall i Dingle och det är hård konkurrens om tiderna i de två hallarna. Det som nu ska byggas är en bollhall, och den ska byggas bredvid sporthallen i Munkedal.

Representanter från föreningslivet, ett antal politiker, tjänstemän och företrädare för byggbolaget Peab som ska bygga hallen deltog när det första spadtaget togs. De förberedande markarbetena har redan satt igång för fullt.

– I dag har vi problem att få tillräckligt med träningstider. Det gäller bland annat alla lag som spelar futsal. Men det är också problem för våra fotbollslag att få tillräckligt med träningstid inomhus och det har inneburit att vi fått åka till närliggande kommuner och träna, säger Karina Bergman som är ordförande i Munkedals IF.

ANNONS

Får medhåll

Hon får medhåll av Clarie Engström som också är aktiv i föreningen. Jimmy Funevall och Marcus Palmqvist i Dingle AIK hade åkt till Munkedal för att vara med när det första spadtaget togs. De är glada över kommunens satsning.

– Den här kommer att få en stor betydelse för det lokala föreningslivet, säger Jimmy Funevall.

Ett vallöfte

– Att bygga en bollhall var ett av våra vallöften i valrörelsen. Det har varit en hel del diskussioner om detta och ett förslag som diskuterats har varit att bygga en multihall. Nu blev det en bollhall i stället, säger avgående kommunalrådet Jan Hognert (M).

En bollhall innebär, enligt Martin Svenberg-Rödin (M) som är ordförande i kultur och fritidsnämnden, att det byggs en hall för bollspel. Det kommer inte att finnas några läktare eller redskap för gymnastik. Men givetvis går utrymmena att använda även till andra typer av aktiviteter.

– I Munkedals kommun finns det föreningar som håller på med fotboll, dans, gymnastik och pingis för att ta några exempel. I dag är det svårt för föreningarna att få tillräckligt med tid för träning. Utrymmena i hallarna räcker inte till. Den här satsningen görs i första hand för det lokala föreningslivet och innebär att det kommer att finnas betydligt fler tider för träning för föreningarna, säger Margareta Svensson Hjorth, enhetschef på kultur och fritid i Munkedals kommun.

ANNONS
ANNONS