Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Kvistrums gästgiveri i Munkedal har fått ny ägare. Bild: Ingvar Spetsmark
Kvistrums gästgiveri i Munkedal har fått ny ägare. Bild: Ingvar Spetsmark

Nu har gästgiveriet vid Kvistrum sålts igen

Intresset är minst sagt stort för det gamla gästgiveriet vid Kvistrum i Munkedal. Enligt uppgifter på Hemnet har fastigheten med ett utgångspris på 345 000 kronor sålts för 600 000 kronor.

– De nya köparna har en ambition att renovera byggnaden och uppfylla de krav som som kommunen ställer, säger Mäklaren Peter Bjurström som skött försäljningen.

Han vill i nuläget inte berätta vilka som köpt det gamla gästgiveriet som bytt ägare tre gånger de senaste fem åren.

Förfallit

Fastigheten har stått och förfallit sedan mitten av 90-talet. Thomas Martinsson och Patrik Karlsson köpte hösten 2017 fastigheten av Jimmy Hoppes bolag för 130000. Hoppe hade dessförinnan köpt det gamla gästgiveriet av Magnus Gillerskog för 600 000 kronor.

– Jag har lämnat över uppdraget till mäklaren och har inte några kommentarer att ge, säger Tomas Martinsson.

Hoppas på verksamhet

Kvistrums gästgiveri är en fastighet med anor från 1600-talet och betecknas som ett av Bohusläns äldsta hus. Byggnaden har förfallit i ett stort antal år och var nyligen uppe till diskussion på byggnadsnämndens sammanträde. Det beslut som togs var att ta kontakt med ägarna till fastigheten.

– Det vi hoppas på är att fastigheten ska renoveras och att det ska bli någon typ av aktivitet i byggnaden, säger Mats samhällsbyggnadschefen Tillander.

Försäljningen innebär att kommunen får börja om när det gäller krav på att området kring byggnaden ska städas upp och frågor som har med vitesföreläggande att göra.