Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Kommunalrådet Jan Hognert (M) tycker det är viktigt att ta reda på vad medborgarna tycker i olika frågor. Bild: Ingvar Spetsmark

Nu ska 800 Munkedalsbor få säga sitt om kommunen

Nu är det åter dags att göra en medborgarundersökning i Munkedals kommun. 800 slumpvis utvalda invånare kommer att kunna svara på undersökningen och ge sin syn på hur det är att bo i kommunen.

– Det här är något som vi gjort tidigare och det handlar om att ta reda på vad medborgarna tycker om olika saker, säger Jan Hognert (M), kommunalråd i Munkedals kommun.

Det är Statistiska centralbyrån (SCB) som kommer att genomföra undersökningen och det som ska undersökas är medborgarnas attityder i olika frågor. Undersökningen är uppdelad i tre delar. Nämligen hur invånarna upplever kommunen som en plats att bo och leva på. Uppfattningen om kommunens verksamheter och möjligheten till inflytande i kommunen.

Munkedals kommun har gjort Medborgarundersökningar tidigare med start 2005. Resultatet från tidigare undersökningar visade att Munkedals kommun ligger lägre jämfört med det genomsnittliga resultatet av kommuner av samma storlek.