Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Valet av vilka kommunala skolor som får besök grundas på tillgängliga uppgifter om skolorna.

Nu ska skolorna granskas

Under vårterminen kommer Skolinspektionen att starta en tillsyn på skolorna i Munkedals kommun. Utgångspunkten är att eleverna ska ha rätt till god omsorg och utbildning, i en trygg miljö.

Skolinspektionen granskar regelbundet all skolverksamhet i hela landet för att se att de följer lagar, regler och läroplaner som finns för verksamheten.

Var tredje år granskar man alla huvudmän, det vill säga kommunerna, utbildningsföretagen eller andra organisationer som driver skolverksamhet. Nu har turen kommit till Munkedals kommun. Det skriver Skolinspektionen i ett pressmeddelande.

Skolinspektionen kommer därför att besöka och granska grundskolorna Centrumskolan, Kungsmarksskolan och Munkedalsskolan under våren. Men man kommer även granska ungdomsgymnasiet i Dingle.

Valet av vilka kommunala skolor som får besök grundas på tillgängliga uppgifter om skolorna. Bland annat genom kunskapsresultat och elevers, föräldrars och lärares svar i en enkätundersökning som Skolinspektionen gjort.

När Skolinspektionen tagit in tillräckligt med information gör de en bedömning och kommunen, som är huvudman, får sedan reda på eventuella brister som de måste rätta till, för att leva upp till skollagens krav. Tillsynen av Munkedals kommun, beräknas vara klar i mars 2017.