Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Detaljplanen för det planerade villaområdet vid Bergsäter i Munkedal blev klar 2009. Nu har kommunen inlett arbetet med att göra i ordning villaområdet. Bild: Ingvar Spetsmark
Detaljplanen för det planerade villaområdet vid Bergsäter i Munkedal blev klar 2009. Nu har kommunen inlett arbetet med att göra i ordning villaområdet. Bild: Ingvar Spetsmark

Nya bostadsområden planeras i Munkedal

Nu har arbetet med att skapa ett nytt bostadsområde i Munkedal inletts. Det handlar om ett område som heter Bergsäter med 22 tomter för villaboende. Arbetet beräknas bli klart sommaren 2022.

– Jag tror att det finns ett stort intresse för att bo i det här området, säger Henrik Gustafsson, enhetschef på plan- och byggenheten i Munkedals kommun.

Det aktuella området ligger i den södra delen av Munkedal i närheten av bostadsområdet Brudås och själva området heter Bergsäter. Den detaljplan som gör den här satsningen möjlig vann laga kraft i juni 2009. Men satsningen har inte genomförts förrän nu på grund av att andra satsningar har prioriterats.

– Det här handlar om ett område med fin utsikt och närhet till E6:an, säger Henrik Gustafsson.

Utbyggnaden av gator, belysning, lekplats och andra arbeten väntas bli klar sommaren 2022. Tio av tomterna ska förmedlas av företaget Mariedalshus. 12 av tomterna ska förmedlas av Munkedals kommun. Priserna på de aktuella tomterna som kommunen ska sälja ligger på 200 000 till 350 000 kronor. Men i den kostnaden ingår inte anslutningsavgiften för vatten och avlopp och bredband.

Det här är inte det enda projektet i Munkedals kommun i nuläget. Just nu planerar företaget Byggvillan att uppföra 12 villor på Stale.

– Det finns ett intresse för den här satsningen och hittills är det ett tiotal personer som hört av sig till mig, säger Peter Cederbjer, mäklare på Svensk fastighetsförmedling.