Parkerade för att dricka öl och vodka – krockade sedan på E6

Öl och vodka-cola. Det drack en man i 35-årsåldern på en parkering under ett kort stopp mellan Norge och Skåne. Senare körde han rakt in i mitträcket på E6 med över 2 promille i blodet. Nu ska mannen ställas inför rätta.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var i mitten av oktober som flera bilresenärer reagerade på en Volvo som vinglade fram på E6 i höjd med Saltkällan, Munkedals kommun. Bilen färdades i uppskattningsvis 120-130 kilometer i timmen och vittnena tänkte ringa polisen.

– Men när vi kommer över ett krön så har olyckan redan skett. Han höll faktiskt på att köra in i oss också när han skulle köra om oss tidigare. Han vinglade rejält minst sagt, har ett vittne berättat för polisen.

Drack på en parkeringsplats

Bilen hade krockat med mitträcket och sedan hamnat i vägrenen till höger. I bilen fanns en man i 35-årsåldern som var tydligt berusad. Mannen klarade sig utan allvarligare skador men alkoholtest visade att han kört med 2,07 promille alkohol i blodet.

ANNONS

Mannen har erkänt sig skyldig till grovt rattfylleri och berättat för polisen att han druckit både öl och vodka-cola.

– Det var under färden men jag stannade på en parkeringsplats så jag drack inte när jag satt bakom ratten, har han berättat för polisen.

ANNONS