Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Kommunpolis Dan Carlsson hoppas att allmänheten kan hjälpa till att få stopp på inbrotten i Munkedal. Bild: Lasse Edwartz

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Polisen uppmärksammar inbrottsvåg

Under starten av 2019 har sju stycken inbrott anmälts i Munkedal. Nu uppmanar polisen till extra vaksamhet i området och söker tips som kan leda till att få stopp på brottsligheten.

Inbrotten har skett i närheten av Sörbygsvägen samt i området kring Stale. I de flesta fallen har tjuvarna brutit upp ett fönster eller en dörr för att ta sig in. Brotten har varit riktade mot villor, lägenheter och fritidshus.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Nu går polisen ut och uppmärksammar brotten i sociala medier.

– Vi tycker att det är en förhållandevis stor andel under den här korta tiden som gått. Sen vet vi inte om det kommer sticka ut i slutändan i relation till brott över ett år, men i nuläget kändes det som tillräckligt för att det ska uppmärksammas, säger Dan Carlsson, kommun polis i Munkedal.

Hoppas på hjälp från allmänheten

Under de senaste två åren har drygt 30 inbrott anmälts i kommunen. Dan Carlsson berättar att årets inbrott inte har varit koncentrerade över en period, utan dom har utförts utspritt sedan årsskiftet, cirka ett inbrott i veckan.

Han vill däremot inte spekulera i om det är samma tjuv/tjuvar som ligger bakom inbrotten.

– Nej, det skulle vara rena gissningar. Men vi vill helst förebygga innan det händer igen och vår förhoppning är att allmänheten ska kunna hjälpa till genom att hålla ögon och öron öppna, säger han.

Statistik över bostadsinbrott i Munkedals kommun:

2019: 7 (T.o.m. mars)

2018: 31

2017: 34 (inklusive 2 försök)

2016: 22

2015: 47 (inklusive 3 försök)