Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott, bekräftar att en skottlossning ska ha inträffat i Munkedal för två veckor sedan.
Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott, bekräftar att en skottlossning ska ha inträffat i Munkedal för två veckor sedan. Bild: Stefan Bennhage

Polisen utreder skottlossning i Munkedal

För drygt två veckor sedan ska någon ha skjutit mot en bil i Munkedal. Polisen har fått reda på händelsen i efterhand och utreder händelsen som olaga hot samt grovt vapenbrott.

ANNONS

Händelsen inträffade natten mot måndag för två veckor sedan, vilket P4 Väst var först att rapportera om. En man bosatt utanför Munkedal vaknade av flera smällar och under morgonen kunde det konstateras att det skjutits mot en bil hos mannens granne.

– Det har varit en skottlossning och det har rapporterats in, men det gjordes inte i anslutning till händelsen utan senare, säger Sten-Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott.

Polisen har hållit flera förhör och väntar på resultat från teknisk undersökning. I övrigt är Timmersjö fåordig om händelsen.

– Det finns ingen misstänkt för brottet men jag kan inte kommentera mer än så.

ANNONS

Men arbetar ni utefter något motiv?

– Jag kommenterar inte det överhuvudtaget, säger Sten-Rune Timmersjö, som tidigare betecknat ärendet som mycket känsligt till P4 Väst.

ANNONS