Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Polisen: Vi har gjort många fynd

Polisen har gjort flera nya fynd i Saltkällan, en plats som enligt polisen har koppling till fallet med försvunna Alexander Carlsson från Uddevalla.
– Vi har hittat mycket, säger Sten-Rune Timmersjö, vid polisen i Fyrbodal på onsdagen.

På onsdagen fortsatte polisen att söka i Saltkällan i Munkedal där man under tisdagen hittat vad man kunnat konstatera är mänskliga kvarlevor.

Under eftermiddagen kunde polisen berätta att man gjort flera nya fynd på platsen.

– Det handlar om ben. Vi sökt med hundar och gjort flera fynd på samma plats, säger Sten-Rune Timmersjö, chef avdelningen för grova brott vid polisen i Fyrbodal på onsdagseftermiddagen.

Både polis, kriminaltekniker och räddningstjänst har varit på plats under dagen. Ett mindre vattendrag har tömts och polisen har sökt i terrängen i området.

– Det har varit ett jättearbete. Det var mycket terräng på platsen och vi har sållat mellan grenarna, berättar Sten-Rune Timmersjö.

Platsen intressant i fallet Alexander

Det första fyndet gjordes vid 10.30 på tisdagen och ett område stort som tre-fyra fotbollsplaner spärrades av. Till en början riktades fokus mot en bäck som rinner genom det avspärrade område, men på onsdagen man sig till ett närliggande skogsområde.

Under förmiddagen kunde man bekräfta att det rör sig om mänskliga kvarlevor.

– Det som är intressant i samband med platsen är fallet med försvunna Alexander, sa Sten-Rune Timmersjö till Bohusläningen på tisdagen.

27-åriga Alexander Carlsson från Uddevalla anmäldes försvunnen i januari 2020 efter att senast ha setts till i Munkedal. Hans anhöriga är underrättade om fyndet, men polisen kan inte bekräfta att kvarlevorna har koppling till fallet.

– Det handlar om att han försvann i det här området. Det är det vi baserar det på, ingenting annat, säger Sten-Rune Timmersjö.

LÄS MER: Fortfarande inga spår efter försvunne Uddevallabon

Först efter att kvarlevorna analyserats kommer man kunna säga mer om fynden.

– Polisens tekniker tar hand om det och skickar det till rättsmedicin. Där gör man var man skulle kunna kalla en obduktion och tar ett dna-prov på kvarlevorna, säger Sten-Rune Timmersjö.

Hur lång tid kan en sådan process ta?

– Det är omöjligt att säga. Vi får helt enkelt vänta och se.

På onsdagen fortsatte polisen att söka på platsen och under dagen kommer man att tömma ett vattendrag i området.
På onsdagen fortsatte polisen att söka på platsen och under dagen kommer man att tömma ett vattendrag i området.