Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Just nu pågår teaterprojektet "tillhörig" i Munkedals kommun där man lyfter fram hur det är att leva med psykisk ohälsa. Samtidigt har kommunen beslutat att avveckla projektet No Limits som riktar sig till människor som av olika anledningar drabbats av psykisk ohälsa . Bild: Maria Lundberg

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Psykiatriprojekt läggs ner i Munkedal

Projekt No Limits i Munkedal startade 2015 med syftet att hjälpa människor som av olika anledningar drabbats av psykisk ohälsa. Nu har projektpengarna tagit slut och verksamheten läggs ner.

– Orsaken till att verksamheten ska läggas ner är att det saknas pengar, säger Anders Haag, avdelningschef i Munkedals kommun som vill framhålla att det hela tiden har handlat om ett tidsbegränsat projekt.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Ändrade fokus

No Limits är en gruppverksamhet för unga vuxna som startade i syfte att hjälpa människor som drabbats av psykisk ohälsa att komma ut i arbetslivet. Under projektets gång ändrades fokus till att bryta människors isolering. Deltagarna har sedan starten träffats två dagar i veckan under studiecirkelliknande former. Aktiviteterna har varierat, det har bland annat handlat om målning, plantering, handarbete och fotografering.

Just nu pågår ett projekt med teater och de som står bakom satsningen har vänt sig till deltagarna i No Limits för att få hjälp och stöd. Beskedet att verksamheten ska läggas har ner orsakat oro.

Har hjälpt till

– Vi som deltar i No Limits har hjälpt till med teaterprojektet i nästan ett år, säger en av deltagarna i projektet. Den tack man får nu är att kommunen bestämt sig för att lägga ner No Limits. Vi deltagare skickas tillbaka på ruta ett.

Anders Haag förnekar att kommunen lämnar deltagarna i projektet åt sitt öde.

– Flertalet av deltagarna har redan i dag ett antal olika insatser. Det kan handla om att man får boendestöd, hjälp av kontaktpersoner eller andra typer av insatser. Det är dessutom så att vi arbetar på att hitta en ersättning för den verksamhet som ska läggas ner.