Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

I Hedekas finns i nuläget 68 lägenheter i både radhus, parhus och fristående villor. Bland annat äger man fastigheter på Anemonvägen, Dahliavägen och Åkersbergsvägen.

Säger nej till fastighetsförsäljning

Munkbo ville sälja fastigheter i Hedekas för att minska låneskulden. Men nu säger kommunstyrelsen i Munkedal nej till försäljningen.

Det var på det senaste sammanträdet som kommunstyrelsen tog upp ärendet om fastighetsförsäljning i Hedekas. Detta är något som Bohusläningen tidigare skrivit om. På Munkbos styrelsemöte i november i fjol togs frågan om försäljning av fastigheter upp.

Enligt Mats Tillander, Munkbos tillförordnade vd, är bolaget hårt belånat och man behöver minska låneskulden på 270 miljoner kronor som rotrenoveringsprojektet på Jonsängen kostat.

– För att lyckas minska låneskulden behöver vi sälja vissa fastigheter och framförallt i Hedekas. Varför det blir just Hedekas beror på att det är ett perifert område, sade Mats Tillander.

Förslaget som Kommunstyrelsens arbetsutskott gett innebar att kommunfullmäktige skulle godkänna att Munkbo försäljer hela eller delar av lägenhetsinnehavet i Hedekas. Men detta yrkade ledamöterna i Socialdemokraterna, Centerpartiet, Sverigedemokraterna och Vänsterpartier avslag på.

Medan Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna yrkade på återremiss. Enligt Ann-Sofie Alm (M) ville man se om en försäljning skulle ge en ekonomisk vinning eller inte. Beslutet blev att kommunstyrelsen avslog arbetsutskottets förslag, vilket Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna reserverade sig mot. Ärendet kommer nu att tas upp i kommunfullmäktige.

Läs mer: