Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/2

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Så ser förslagen ut efter skolutredningen

Fyra olika förslag har tagit fram. Bland dessa finns ett förslag som kan innebära en nedläggning av Hedekas skola.

Förslag 1: Tre grundskolor, pris 219 miljoner.

Kungmarksskolan i Munkedal är högstadieskola med hela kommunen som upptagningsområde. I Dingle blir det en ny skola för elever från förskolan och upp till årskurs sex för elever med upptagningsområde Dingle, Hedekas och Hällevadsholm.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Huvudskolan i rektorsområde centrum blir en skola för elever från förskola till årskurs sex från Munkedal, Stale och Hedekas. Hällevadsholms centa blir förskola, fritids, särskola och korttidsverksamhet.

Förslag 2: Fyra grundskolor, kostnad 204 miljoner.

Kungmarkskolan blir kvar som högstadieskola för elever i hela kommunen. Norrskolan i Dingle byggs för elever upp till årskurs sex från Dingle och Hällevadsholm.

Hedekasskolan får vara kvar. Huvudskolan i Munkedal blir en skola med upptagningsområde Stale och Munkedal för de som går i förskolan och upp till årskurs sex samt träningssärskola och korttidsverksamhet.

Förslag 3: Tre skolor men på fyra platser.

Kungsmarksskolan i Munkedal är kvar som högstadieskola för hela kommunen. Huvudskolan i Munkedal blir en skola för de som går i förskolan och upp till årskurs sex med upptagningsområde Stale, Munkedal och Hedekas. Norrskolan i Dingle får upptagningsområde Hällevadsholm och Hedekas för elever från förskolan och upp till årskurs sex.

I Hällevadsholm blir det en skola för elever i förskolan och upp till årskurs tre. I Hedekas blir det fritidshem, förskola och förskoleklass.

Förslag 4: Fyra skolor, kostnad 183 miljoner.

Kungmarksskolan blir kvar som högstadieskola för elever i hela kommunen. Dessutom byggs huvudskolan i Munkedal med upptagningsområde Stale och Munkedal för elever från förskolan och upp till årskurs sex.

Norrskolan i Dingle får upptagningsområde Dingle och Hällevadsholm. I Hällevadsholm blir det en skola för de som går i förskolan och upp till årskurs tre. I Dingle blir det en skola för elever i årskurserna fyra till sex.

Läs också: Så reagerar Hedekasborna