Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Så ser förslagen ut efter skolutredningen

Fyra olika förslag har tagit fram. Bland dessa finns ett förslag som kan innebära en nedläggning av Hedekas skola.

Förslag 1: Tre grundskolor, pris 219 miljoner.

Kungmarksskolan i Munkedal är högstadieskola med hela kommunen som upptagningsområde. I Dingle blir det en ny skola för elever från förskolan och upp till årskurs sex för elever med upptagningsområde Dingle, Hedekas och Hällevadsholm.

Huvudskolan i rektorsområde centrum blir en skola för elever från förskola till årskurs sex från Munkedal, Stale och Hedekas. Hällevadsholms centa blir förskola, fritids, särskola och korttidsverksamhet.

Förslag 2: Fyra grundskolor, kostnad 204 miljoner.

Kungmarkskolan blir kvar som högstadieskola för elever i hela kommunen. Norrskolan i Dingle byggs för elever upp till årskurs sex från Dingle och Hällevadsholm.

Hedekasskolan får vara kvar. Huvudskolan i Munkedal blir en skola med upptagningsområde Stale och Munkedal för de som går i förskolan och upp till årskurs sex samt träningssärskola och korttidsverksamhet.

Förslag 3: Tre skolor men på fyra platser.

Kungsmarksskolan i Munkedal är kvar som högstadieskola för hela kommunen. Huvudskolan i Munkedal blir en skola för de som går i förskolan och upp till årskurs sex med upptagningsområde Stale, Munkedal och Hedekas. Norrskolan i Dingle får upptagningsområde Hällevadsholm och Hedekas för elever från förskolan och upp till årskurs sex.

I Hällevadsholm blir det en skola för elever i förskolan och upp till årskurs tre. I Hedekas blir det fritidshem, förskola och förskoleklass.

Förslag 4: Fyra skolor, kostnad 183 miljoner.

Kungmarksskolan blir kvar som högstadieskola för elever i hela kommunen. Dessutom byggs huvudskolan i Munkedal med upptagningsområde Stale och Munkedal för elever från förskolan och upp till årskurs sex.

Norrskolan i Dingle får upptagningsområde Dingle och Hällevadsholm. I Hällevadsholm blir det en skola för de som går i förskolan och upp till årskurs tre. I Dingle blir det en skola för elever i årskurserna fyra till sex.

Läs också: Så reagerar Hedekasborna