Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Beslutet att bygga ut Utvecklingscentrum i Dingle har skickats på återremiss en gång till. Bild: Ingvar Spetsmark

Satsning på Utvecklingscentrum ska utredas en gång till

Det blev inte något beslut när det gäller den framtida inriktningen i Utvecklingscentrum i Dingle när frågan nyligen var uppe för behandling i fullmäktige. Oppositionen lyckades driva igenom en ny återremiss.

– Det finns några saker som vi måste granska närmare, säger Jan Hognert (M), kommunalråd i Munkedals kommun. Det vi vill att förvaltningen ska titta närmare på är vad som händer om vi ändrar nuvarande tidplanen och inriktning för de verksamheter som ska flytta till Utvecklingscentrum.

Det förslag som samhällsbyggnadsförvaltningen tagit fram innebär att arbetsmarknadsenheten flyttar från den gamla Pipfabriken i Munkedal till Dingle. Och att fritidsgården i Munkedal som håller till i Solbergs lokaler i Munkedal flyttar in i arbetsmarknadsenhetens lokaler. Satsningen beräknas kosta nio miljoner.

– Det är också så att Kunskapens hus och gymnasiet vill ha de lokaler som arbetsmarknadsenheten ska flytta till i Dingle, säger Jan Hognert. Vi vill veta vad som händer om arbetsmarknadsenheten stannar kvar i nuvarande lokaler.

Finns en oro

Det finns en oro för att de ändrade planerna hotar fritidsgården i Munkedals som håller till i Solbergs gamla lokaler i Munkedal där det finns planer på att bygga bostäder.

– Flera fastighetsägare har framfört önskemål att få bygga nya bostäder på den plats där fritidsgården ligger i dag, säger Jan Hognert. Men man måste ställa sig frågan vilket behov av bostäder som finns med tanke på att det byggs flera nya bostäder i Munkedal på senare tid. Fritidsgården kan mycket väl drivas vidare precis som i dag tills dess att det finns ett kontrakt med något företag som vill bygga nya bostäder.

Vill veta

Oppositionen bestående av Socialdemokraterna, Centern, Miljöpartiet och Kristdemokraterna drev på senaste mötet i fullmäktige igenom en minoritetsåterremiss eftersom de ville veta vad som händer om investeringen på nio miljoner inte genomförs. Det innebär också att förslaget att satsa nio miljoner inte har avslagit, något som Moderaterna, Sverigedemokraterna och Liberalerna vill.

– Vi vill veta vad som händer om satsningen inte genomförs, säger oppositionsrådet Liza Kettil (S). Vi tycker det är viktigt att att fritidsgården får nya lokaler. Dessutom är det bra att flytta arbetsmarknadsenheten till Dingle. Det finns flera samordningsvinster att göra genom att flytta en sådan verksamhet till en plats dör det bedrivs utbildning.